26 februari 2013

Vildsvin och Rådjur....

Jag körde iväg och köpte lite ammunition till min 6,5a idag det närmar ju sig jakt, det fick bli Normas Oryx tror den blir bra!
Det är bara synd att Norma ska vara så jäkla dyra men jag ville ha en bondad kula nu när jag har en lite klenare kaliber så det fick bli Oryx.
På vägen hem körde jag inom jaktmarken! Det var länge sedan jag var där uppe och det första jag möttes av var 3 rådjur :-)

Jag körde upp för att kolla den nya åtelkameran och för att se hur bilderna blir på den, första gången jag ser kameran live och det var en riktigt liten smidig sak men den kändes riktigt rejäl och inte som annat plasta skit!
 Pointer Control CX8.
Och bilderna från kameran ser riktigt bra ut också.

Här är en bild på rådjur på dagtid och det ser fint ut.


Och här kommer lite kvälls/natt bilder på vildsvin.

Jag tycker det blir bra bilder och med tanke på att kameran bara kostade 1400 kr, mycket billigare än andra kameror vi haft som inte har haft bättre bildkvalitet för det.

Jag besökte bara 2 av våra åtlar idag och dom var total rensade på mat så det är roligt att se att vi har gott om djur som besöker dom.

Vid vår bethög och ensilage hög är där spår efter Rådjur, Älg och Vildsvin och där är gångar i snön från alla möjliga håll där djuren kommer ifrån.


Och äntligen kan jag börja köra den nya bilen som jag köpte i Juni  innan har bara frugan haft glädje av den men nu får även den komma ut i skogen lite.
Jäkla bra bil super nöjd med den,  vår andra Toyota Rav4 och när det blir tid att byta denna blir det säkert en ny Rav4 igen!


Nu väntar jag bara på bössan som är hos vapentekniker som sätter på nya klackar till kikarsiktet. Hittade inte klackar hos någon vapenhandlare till Mannlichern så därför blev det att jag lämnade in den så dom får fixa det, sen blir det jakt igen och gissa om jag är sugen på att komma ut!?3 kommentarer:

  1. Riktigt kul att se att det börjar bli liv här på bloggen igen! Hoppas verkligen att ryggen din håller denna gången! Och skitjakt när det blir dax!

    SvaraRadera
  2. Kan förstå att det känns härligt!! Bilderna ser ju riktigt bra ut också :)

    SvaraRadera
  3. Den verkar ju jättebra ju, bra kvalitativa bilder...kul att du är tillbaka!

    SvaraRadera